Farfalle med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Två italienska specialiteter på samma tallrik, fasta pastarosetter klädda i en krämig gorgonzolasås. Själv gjorde jag lite extra sås.

Ingredienser

  • Salt
  • 400 g farfalle eller annan pasta
  • 2½ dl crème fraiche eller vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 175 g gorgonzolaost
  • 1 litet knippe färsk oregano
  • Svartpeppar
  • Riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med vatten med 1 tsk salt. Lägg i pastan och låt den koka 8 minuter.
    2. Förbered såsen genom att hetta upp crème fraiche eller grädde och vin i en tjockbottnad stekpanna. Tärna gorgonzolan, ta bort hårda kanter, och tillsätt den i stekpannan, lite i taget. Rör om tills osten har smält.
    3. Skölj oreganon och spara några kvistar till garnering. Ta bladen av kvistarna och hacka dem fint. Rör ner oreganon i såsen och krydda rikligt med peppar. Smaka av med salt.
    4. Låt pastan rinna av och tillsätt den till såsen. Blanda försiktigt över låg värme.
    5. Låt pastan sjuda klart i såsen cirka två minuter. Krydda med muskotnöt. Portionera upp i fyra varma tallrikar, garnera med oregano och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben