Fläskfilé är lätt att tillaga och variera med olika smaksättningar. Den här gratinerade filén passar perfekt att laga i långpannan om man ska ha stor fest.
Ingredienser
1 st fläskfilé, ca 600 g
1 tsk salt
Smör att steka i
Cremé
150 g fårost, grekisk
2,5 dl crème fraiche
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.
Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och ris.
Såååå god! Väldigt enkel att göra oxå. Uppskattades av hela familjen.