Fårostgratinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fläskfilé är lätt att tillaga och variera med olika smaksättningar. Den här gratinerade filén passar perfekt att laga i långpannan om man ska ha stor fest.

Ingredienser

  • 1 st fläskfilé, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • Smör att steka i
  • Cremé
  • 150 g fårost, grekisk
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
    3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
    4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.
    5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
    6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Skrosan 3 februari 2010

    Såååå god! Väldigt enkel att göra oxå. Uppskattades av hela familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben