Fasan med calvadossås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stor eller 2 små fasaner
  • 1 äpple
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl brunsås
  • 2 dl grädde
  • 2 cl Calvados (äppelbrännvin)
  • salt
  • peppar
  • 1 krm timjan
  • 1/2 lagerblad
  • Instruktioner

    Stek fasanen gyllene i ugn, ca 20-25 minuter på medelgod värme. Låt den sedan vila 7-8 minuter. Skala och skiva morötterna och skala och klyfta sellerin. Koka rotsakerna var för sig i lite vatten. Tranchera fågeln och varmhåll på serveringsfat. Bryt upp skrovet och koka med brunsås, äpple, schalottenlök, timjan och lagerblad. Vispa ur stekpannan efter fasanen med lite vatten och tillsätt såsen. Koka 8-10 minuter. Tillsätt grädden och koka till lagom konsistens. Sila och smaka av med Calvados. Servera fasanen med såsen och rotsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    daggas 23 januari 2010

    Brunsås ???, URRRK

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben