Kyckling med äpplen i calvadossås

Serverar: 6 portioner

Jättegod festlig kyckling som går att förbereda

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • olja till stekning
  • Marinad
  • 2 msk majsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 mks pressad citron
  • 1 tsk timjan
  • Äppelröra
  • 3 hg smålök
  • 3 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk kycklingfond
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl äppelcider
  • 0,5 dl calvados
  • 1 - 2 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackade valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna om du har bröstbitar, Lårfiléer behöver inte delas. Blanda marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera minst 4 timmar, gärna längre.
    2. Bryn kycklingen i oljan i en het stekpanna och lägg dem i en stor ugnsfast form eller två formar. Låt dem kallna.
    3. Skala lökarna. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor eller bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Fördela mellan kycklingbitarna i formarna. Fräs sedan äppelbitarna och lägg även ner deem i formarna. Blanda grädde, kycklingfond, soja, äppelcider och calvados. Häll sedan detta i formarna. Krydda med timjan och svartpeppar.
    4. Vid servering: Ugn 225 grader. Strö valnötskärnor över äppelröra och kyckling. Stek i mitten av ugnen i 10 - 20 minuter. Längre tiden om kycklingen hunnit svalna innan. Kolla att köttsaften är ljus, annars fär den steka någon minut till. Garnera ev med färsk timjan.
    5. Servera med ris eller ugnstekta potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben