Fasan med vinbärssås

Serverar: 4 portioner

Till denna rätt är det godast att servera kokt potatis.

Ingredienser

  • 2 fasaner, plockade och urtagna
  • 50 g smör
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 8 vitpepparkorn
  • 4 enbär, torkade
  • 1 tsk timjan
  • 5 dl svarta vinbär
  • 400 g smör
  • Instruktioner

    1. Skär ut bröstbitarna från fåglarna och lossa låren. Bryn det krossade skrovet tillsammans med grönsakerna som skurits smått och tillsätt kryddorna. (Enbären skall krossas). Täck med vatten och låt koka sakta till en fond, koktid ca 1 tim. Sila fonden och koka ihop tills 2 dl återstår. Klicka i 400 g smör under vispning, såsen skall endast sjuda. Passera vinbären, spar några till garnering. Tillsätt de passerade vinbären. Smaka av med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 200 gr. Bryn bröst och lår gyllenbruna i stekpanna. Efterstek i ugn tills de är svagt rosafärgade inuti, mellan 15 och 20 min. Tranchera köttet i tunna skivor. Lägg upp på fat, garnera med t. ex stekt svamp och några hela vinbär. Servera såsen separat. Kokt potatis är godast till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben