Fasanbröst med kantarellstuvning och äppelpotatisrösti

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 st hela fasaner
  • Kantareller (färska eller på burk)
  • 8-10 potatis
  • 1 grönt äpple
  • 1-2 gula lökar
  • 1-2 mandariner
  • 2 msk vinbärsgelé
  • Tomat
  • gurka
  • Grädde
  • Smör
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Fyll hela fasanerna med äppleklyftor och mandarin. Salta, peppra ut och invändigt, bryn fåglarna först i stekpanna, sätt in pannan i 225 grader, i 30 min eller tills vit saft rinner ur fåglarna. Riv potatisarna, äpplet och löken. Stek som små plättar i stekpanna, krydda med salt och peppar. Stuva kantareller. Lägg först en sked stuvning på varje tallrik. Tranchera upp fasanbröstet och lägg på stuvningen. Lägg potatis och äppleröstin bredvid. Dekorera med vinbärsgelé, tomater och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben