Smördegsinbakade älgfärsbiffar med kantarellstuvning

Serverar: 4 portioner

Har du inga kantareller i frysen, finns det att köpa torkade som motsvarar ca 250 g färska kantareller. Dyra, ja men ibland kan man unna sig.

Ingredienser

  • 500 gr älgfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl valfri grädde
  • 2 msk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Smördegsplattor
  • Stuvning
  • 200 gr kantareller, förvällda
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl valfri grädde
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Börja med stuvningen: Grovhacka svampen och fräs den i smör tills all vätska kokat in. Krydda med peppar och pudra över mjölet.
    3. Rör om och späd med grädde under omrörning. Låt koka ca 5 min och smaka av med soja.
    4. Blanda samman färsen med ägg, grädde, timjan, salt och peppar till en jämn smet.
    5. Gör biffar och bryn dem hastigt i stekpanna. Lägg dem sedan i smord ugnsform.
    6. Kavla smördegen tunt och klä runt biffarna. Pensla med äggula.
    7. Grädda i ugn tills smördegen börjar få lite färg.
    8. Servera med kantarellstuvningen och potatis.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Dotkom 7 augusti 2011

    Hur mycket biffar och smördeg använder du till en person? Tänkte bjuda på detta inom en snar framtid, det lät så gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben