Faster Lillys blåbärskaka

Fantastiskt saftig och god kaka, god året runt men naturligtvis blir den som allra finast när blåbären är alldeles nyplockade.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl gräddmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Smörj och ströa en rund sockerkaksform.
    2. Rör matfett och socker riktigt pösigt. Tillsätt ägget och rör om. Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk i smeten.
    3. Vänd blåbären i lite mjöl och rör ner dem försiktigt. (Jag brukar snabbfrysa blåbären så att de inte blir krossade när man blandar ner dem.)
    4. Grädda i 200 grader 40 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben