Festgratäng

Serverar: 6 portioner

Underbar gratäng med spättafilé och räkor.

Ingredienser

  • 1 kg spättafilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • 2 st purjolökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk senap
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl riven ost ex grevé
  • 300 g orensade räkor
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäkerform, lägg i fileérna, salt och peppar. Bryn i smör i en kastrull, lägg i strimlad purjolök och låt det puttra en stund, stör över vetemjöl och späd med grädde och vin. Krydda med senap, timjan och pressad vitlök.
    2. Tillsätt créme fraiche och riven ost. Häll såsen över fisken. Hit går det att förbereda. Gratinera i ca: 30 minuter i 225º eller tills fisken är genomkokt.
    3. Dekorera med rensade räkor och servera sallad och pressad potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 5 januari 2010

    Detta recept har jag och har gjort ett par gånger. Ett höjdarrecept som får full pott med poäng från mig/ kram Bappi

    kajsavarg64 22 april 2011

    Mycket bra och gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben