Festgratäng med fläskfilé

Kan förberedas i god tid stoppar bara in gratängen i ugnen medans riset kokas. Enkelt men mycket gott

Ingredienser

  • 700-900 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatröran
  • 2 dl finhackad gullök
  • 2 msk smör
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk vitlökspulver
  • Garnering
  • 2 dl riven herrgårdsost
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilén i skivor, salta och peppra. Bryn köttet och lägg det i en ungsfast form.
    2. Fräs den finhackade löken i smör, tillsätt krossade tomater. Salta och krydda tomatröran. Låt det små koka i ca 10 minuter.
    3. Fördela tomatröran över det brynta köttet. Strö över de blandade rivna ostarna över tomatröran,
    4. Hit kan man förbereda. Gratinera mitt i ugn på 225 grader i ca 20-25 minuter. Koka ris och gör en god sallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben