Festgryta.

Serverar: 12 portioner

En god gryta att bjuda på när man är många receptet är för 12 personer.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg grytbitar av innanlår
  • Smör
  • 4 st purjolökar
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 tsk körvel
  • 1 1/2 tsk basilika
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor och bryn det, lite i taget, i smör. Lägg över köttet i en gryta. Skölj och strimla purjon och fräs också den i fett, lägg också den i grytan. Slå på buljong vin och grädde i grytan. Rör ut mjölet 1 dl vatten och red grytan med det. Blanda till sist ner tomatpure och kryddor och låt grytan koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Servera grytan med ris eller kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben