Festgryta på tjäder

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett bra recept att tillaga fågel på.Ni har säkert nån gammal tjäder tupp i frysen som behöver lagas till.Testa då mitt recept.

Ingredienser

  • 1 st tjäder
  • 200 g champinjoner eller kantareller
  • 1 b majs
  • 2 - 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl syltlök
  • 2 klyftor vitlök
  • Salt
  • svartpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • Ca 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    Skär tjäderköttet i 1-2 cm tjocka tärningar.Bryn det i smör,salta och peppra. Bryn svampen separat.Blanda vatten och buljongtärningen och häll det över det brynta köttet. Låt puttra tills köttet känns mört.(ej helt klart) Tillsätt skivade morötter och låt allt koka tills de mjuknar. Tillsätt sedan purjolök,paprika,majs ,syltlök,den brynta svampen och grädde. Låt puttra en liten stund. Servera med kokt potatis,vinbärsgele och inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben