GRÄDDKOKT TJÄDER samt all övrig skogsfågel

Serverar: 2-3 portioner

Ingredienser

  • ca 3 hg tjäderfileèr
  • 1 gul lökar
  • ½ morot
  • 5 cm purjolök
  • 30 g rotselleri
  • 2 msk messmör
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 30 g smör
  • salt och vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Stycka den plockade eller flådda fågeln. Skär bort låren och bena ur brösten. Hugg fågelskrovet i småbitar. Skär lök, morot, purjo och selleri i mindre bitar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn skrovbitarna i gjutjärnsgryta så att det får färg men inte bränns, ta därefter upp dem. Bryn grönsakerna och ta upp. Bryn brösten och låren. Lägg tillbaka skrovbitarna, och grönsakerna, häll på halva mängden mjölk och grädde (eller så mycket att vätskan täcker köttet).
    3. Låt puttra i ugnen i ca 60-80 minuter beroende på fågelns ålder och mörhet. Fyll vid behov på med resten av grädden och mjölken. Ta upp bröst och lår och lägg dem i aluminiumfolien. Sila av såsen, tillsätt messmöret och låt koka tills det blir sju-åtta deciliter återstår. Vispa ner smöret i tärningar. Smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet och servera med såsen och något tillbehör tex potatis eller ris och gärna med Vinbärsgelè eller lingonsylt.
    4. Det här receptet kan användas till all slags skogsfågel.
    5. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben