Festgryta

Serverar: 4 portioner

En gryta med högrev.

Ingredienser

  • 600 g benfri högrev
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm kardemumma
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl Milda Fraiche
  • 2 paprikor
  • Tillbehör
  • Banan
  • Ananas
  • Jord- eller cashewnötter
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och fräs i flytande margarin i en stekpanna. Flytta efter hand över i en gryta. Smula ner buljongtärningen och späd med vatten. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter.
    2. Tillsätt strimlad purjolök, tomatpuré, kardemumma, mjöl utrört i vatten samt Milda Fraiche. Sjud alltsammans i ytterligare 5 minuter.
    3. Lägg i strimlad paprika och sjud någon minut. Servera med skivad banan, ananas i bitar och nötter samt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben