Festgryta med konjakspetsad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Det låter gott har inte provat.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vilöksklyftor
  • 300 g trattkantareller eller karljohansvamp
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk konjak
  • 3 dl grädde
  • salt
  • 2 tsk rosépeppar
  • Instruktioner

    Skär filén i 2 cm tjocka skivor, bryn skivorna lätt i smör. Tag upp köttet, lägg i en klick smör och den hackade löken, vitlök och svampen. fräs en stund på svag värme under omrörning, dofta över mjöl och späd med rödvin,konjak och gräddeoch koka såsen i 10 min, smaka av med salt. Lägg i köttskivorna och låt grytan puttra i 5 min, strö på rosépeppar och servera med potatis och någon grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vanillalover 2 oktober 2010

    Fantastiskt gott!! Lättgjord dessutom :-))

    mmorner 12 mars 2011

    Jättegott och lättlagat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben