En god köttgryta som jag klippt ur från en tidning
Ingredienser
500 g benfritt högrev
2 gula lökar
2 dl köttbuljong
½ dl soja
6 enbär
1 tsk timjan
1 pkt bacon
1 msk vetemjöl
½ - l dl grädde
Instruktioner
Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Koka upp buljongen och soja i en kastrull. Smaksätt med enbär och timjan Lägg i kött och lök. Koka 1-1 ½ timme.
Strimla baconet och fräs det i en panna. Lägg ner det i grytan. Rör ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka några minuter och servera med potatis och grönsaken.
Perfekt! Så som jag vill att en gryta skall smaka. Mustig. Hade i lite svartvinbärssaft också! Mums!
Jag hade i några morötter och nån tesked röd vinbärsgelé också - oj, va gott det blev! Familjen var överens, det blir toppbetyg!