Baconkryddad festgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god köttgryta som jag klippt ur från en tidning

Ingredienser

  • 500 g benfritt högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 dl köttbuljong
  • ½ dl soja
  • 6 enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ - l dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Koka upp buljongen och soja i en kastrull. Smaksätt med enbär och timjan Lägg i kött och lök. Koka 1-1 ½ timme.
    2. Strimla baconet och fräs det i en panna. Lägg ner det i grytan. Rör ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka några minuter och servera med potatis och grönsaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    inti 13 januari 2008

    Perfekt! Så som jag vill att en gryta skall smaka. Mustig. Hade i lite svartvinbärssaft också! Mums!

    ca70 25 juni 2008

    Jag hade i några morötter och nån tesked röd vinbärsgelé också - oj, va gott det blev! Familjen var överens, det blir toppbetyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben