Festkyckling

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 tsk soja
  • grillkrydda
  • Fyllning
  • 1/3 purjolök
  • 1/2 burk gröna oliver med chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 15 kapris
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor parmesanost
  • Sås
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vatten
  • salt
  • cayennpeppar
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda ihop marinaden och häll den i en plastpåse. Lägg ner kycklingfiléerna, knyt ihop och låt marinera i några timmar.Skär purjolök, oliver och vitlök. Stek grönsakerna i oljan. Lägg i kapris och dra bort från värmen.Skär ett snitt i filéerna på längden. Fyll snittet med röran och en skiva parmesanost. Tryck ihop och fäst med tandpetare.Stek kycklingfiléerna i 3 min på varje sida. Häll på grädden och 2 msk vatten, sänk värmen och låt puttra i 5 min. Krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gurgelfranz 16 februari 2009

    Helt ok, serverade detta med hasselbackspotatis till. Jag tycker nog att oliverna tog lite för mycket överhand i rätten, nästa gång ska jag prova med färre oliver och så tar jag svarta istället för gröna med chilli.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben