Mexikansk festkyckling

Serverar: 4 portioner

Skapa feststämning med denna färgrika och vackra kyckling. Servera majsbröd och tortillas till så får du en mexikansk fest.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, utbankade
  • ½ dl riven ost
  • 125 g jalapeno
  • ½ dl ströbröd
  • 2 tsk chilikrydda
  • ½ tsk malen spiskummin
  • en dutt kajennpeppar
  • ½ dl mjölk
  • 1 huvud isbergssallad, strimlat
  • 1 dl salsa
  • 3 tomater, urkärnade och tärnade
  • ½ dl crème fraiche
  • Olja till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form som är ca 30x20 cm med olja. Lägg ut kycklingfiléerna och portionera ut ost och jalapeno i mitten på varje kycklingfilé. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
    2. Blanda ströbröd, chilikrydda, spiskummin och kajennpeppar i en djup tallrik. Blanda väl. Doppa kycklingrullarna i mjölk och panera dem sedan i ströbrödsblandningen. Tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar.
    3. Lägg kycklingfiléerna i formen och stek dem i ugnen i 30 minuter tills de inte längre är rosa inuti.
    4. Lägg upp salladen på tallrikar. Ta ut tandpetarna ur kycklingrullarna och lägg dem ovanpå salladen. Portionera ut salsa och tomater ovanpå kycklingen. Klicka på crème fraiche och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben