Festkycklingfilé med pasta

Serverar: 4 portioner

Krämig god kyckling till pasta, mums. Jag brukar använda champinjoner då jag gör denna rätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ liter kantareller eller champinjoner
  • 1 avokado
  • Salt
  • Peppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl fraiche (8%)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor, krydda med salt och peppar efter smak. Fräs dem så de blir genomstekta. Tag upp strimlorna, lägg dem på ett fat så länge. Stek de hackade vitlöksklyftorna tillsammans med svampen tills det är välstekt. Tag köttet ur avokadon, skär den i ganska stora bitar. Blanda kycklingen och avokadobitarna och ner i svampen med det. Häll på grädden och fraichen. Strö över smulad buljongtärning. Låt alltsammans koka upp och koka någon minut.
    2. Servera med kokt pasta och ev en sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben