Festlig gratäng med senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Farmor gör den perfekt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 gr frysta ärtor, majs paprika
  • Senapssås
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör/margarin
  • 2 dl torrt vin eller buljong
  • 3 msk fransk senap
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Salta och peppra kycklingen. Bryn dem väl i matfettet i en stekpanna. Bottna en smord eldfast form med det tinade grönsakerna. Lägg kycklingen över. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i matfett. Tillsätt vin eller buljong och låt det koka ihop till ca hälften återstår. Tillsätt senap och grädde. Låt såsen koka ihop ytterligare en stund. Smaka av. Lägg en skiva av ost på varje köttbit. Häll över såsen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt fått färg. Garnera med sparris och paprika. Koka ris till och servera med gott bröd och en härlig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben