Festlig kycklingfilé i dragonsås

Serverar: 4 portioner

Enkel och snabb söndagsmiddag.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 75 g färska champinjoner
  • 1/4 röd paprika
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad gräslök
  • 75 g philadelphiaost
  • Sås
  • 1 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl hönsbuljong
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2-1 msk fransk senap
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk smulad dragon eller 1 msk färsk hackad
  • 140 g tärnad bacon
  • Instruktioner

    1. Ansa och hacka svampen fint. Kärna ur och finhacka paprikan. Hacka persilja och gräslök. Rör samman hacket med Philadelphiaosten.
    2. Torka av filéerna. Gör en djup ficka i filéerna med hjälp av en vass kniv. Fyll dem med oströran. Fäst samman filéerna med tandpetare.
    3. Bryn kycklingfiléerna i lite matfett tills de är gyllenbruna. Salta och peppra filéerna. Tillsätt vin och buljong. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 15 minuter.
    4. Tillsätt grädde, senap, soja och dragon. Låt allt puttra ytterligare någon minut. Smaka av såsen.
    5. Knaperstek baconet och strö det över kycklingfiléerna.
    6. Tips! Vill du ha en tjockare sås kan du reda den med Maizena redning för ljusa såser.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    anluk 26 december 2009

    Åh så underbart gott! såsen blev ju bara helt underbar. Hade tagliatelle till och det var super! En klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben