Festlig kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Grytan är gjord med kycklinglårfiléer som är både möra och saftiga

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 10 schalottenlökar
  • 1 påse minimorötter, 150 g
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
  • 5 salladslökar
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 burk aprikoser
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklinglåren vackert gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta.
    2. Skala scharlottenlökarna och lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna. Låt allt fräsa ca 10 minuter. Rör då och då i grytan.
    3. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, rivet apelsinskal och dragon. Låt allt puttra under lock ca 20 minuter.
    4. Ansa salladslöken och skär den i mindre bitar. Lägg ner den i grytan när ca 5 minuter återstår.
    5. Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan. Lägg i avrunna aprikoser och låt grytan småputtra i ytterligare några minuter.
    6. Bjud grytan tillsammans med luftigt ris och en god sallad.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 27 september 2009

    En jättegod gryta, även om jag gjorde den på kycklingfilén, och uteslöt aprikoserna. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

    annecatrin 21 juni 2012

    Tog 10 torkade aprikoser och de fick koka med i 20 min. Blev jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben