Festlig laxfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En underbar bjudrätt. Du kan också använda färsreceptet till en vit fisk.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Färs
  • 150 g laxfilé
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • Garnering
  • Löj- eller stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Torka av filéerna. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
    3. Lägg laxfilén till färsen i en matberedare eller mixer och mixa fint. Blanda ner ägg, grädde, salt och peppar. Kör till en jämn smet. Lägg färsen i en spritspåse och garnera laxfiléerna. Sätt in dem i mitten av ugnen tllls fisken är klar, ca 20 minuter.
    4. Hacka den gula löken fint. Fräs den genomskinlig i matfett. Häll på buljong, vin och grädde. Låt såsen koka ihop (reducera) tills hälften återstår. Klicka till sist i 1 msk smör som gör såsen blank.
    5. Servera fisken med pressad potatis och sockerärtor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben