En underbar bjudrätt.
Du kan också använda färsreceptet till en vit fisk.
Ingredienser
600 g laxfilé
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Färs
150 g laxfilé
1 ägg
½ dl grädde
2 krm salt
½ krm vitpeppar
Sås
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 dl fiskbuljong
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
Garnering
Löj- eller stenbitsrom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Torka av filéerna. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
- Lägg laxfilén till färsen i en matberedare eller mixer och mixa fint. Blanda ner ägg, grädde, salt och peppar. Kör till en jämn smet. Lägg färsen i en spritspåse och garnera laxfiléerna. Sätt in dem i mitten av ugnen tllls fisken är klar, ca 20 minuter.
- Hacka den gula löken fint. Fräs den genomskinlig i matfett. Häll på buljong, vin och grädde. Låt såsen koka ihop (reducera) tills hälften återstår. Klicka till sist i 1 msk smör som gör såsen blank.
- Servera fisken med pressad potatis och sockerärtor.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Picknick
Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...