Det här är den godaste pajen som jag har ätit. Den är i fetaste laget, men ibland måste man få unna sig något som inte anses som nyttigt. Man kan ju äta mycket sallad till för att få i sig fibrer som tar med sig fettet ut ur kroppen.
Ingredienser
Pajdeg
2 ½ - 3 dl vetemjöl
150 - 200 g smör eller margarin
1 nypa salt
3 dl riven ost
1 dl kallt vatten
Fyllning nr 1
300 g köttfärs
1 stor gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
2 - 4 vitlöksklyftor
Fyllning nr 2
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 burk sparris + spad
2 dl grädde
1 dl riven ost
½ tsk salt
svartpeppar
Instruktioner
- Pajskalet:
Blanda ihop allt till en deg och låt den vila kallt i en timme.
- Fyllning nr 1:
Fräs ihop till en köttfärsröra.
- Fyllning nr 2:
Gör en bottenredning - smält smöret och fräs sedan vetemjölet i det. Tillsätt sparrisspad och grädde. Låt puttra ihop till en stuvning. Salta och peppra. Tillsätt sparrisen. Ta kastrullen av spisen och rör då ner osten.
- Smörj en pajform. Degen skall räcka till botten och lock. Börja med att platta ut deg i formen som sedan förgräddas i 10 minuter i 225 grader.
- Ta ut formen ur ugnen och häll först i köttfärsröran och ovanpå den sparrisstuvningen. Kavla ut pajdegen till lock och lägg ovanpå. Pensla locket med ett uppvispat ägg.
- Grädda i 30 minuter i 225 grader.
- Serveras med en god sallad. Smaklig spis.
Liknande recept
Kommentarer (0)