Festpaj

Serverar: 4-6 portioner

Världens godaste paj.... Alla älskar den STORA som små!!!!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
  • 150 - 200 gr margarin
  • 1 krm salt
  • 3 dl riven ost (emmenthaler)
  • 1 dl kalt vatten
  • Fyllning 1
  • 300 g nöttfärs (finmalen)
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Fyllning 2
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk grön sparris med spad 425 g
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost (emmenthaler)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 - 4 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl, marg, salt och den rivna osten. Tillsätt det kalla vattnet. Låt degen vila svalt.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Gör fyllning 1. Bryn kött och hackad lök med margarin och krydda med salt, peppar och vitlök.
    4. Gör fyllning 2. Smält margarin och tillsätt mjöl. Låt koka en stund. Häll i sparrisspadet, osten och grädden. Stuvningen ska vara tjock och glansig. Krydda med salt och peppar. Lägg i sparrisen skuren i bitar.
    5. I en väl smord form plattas degen ut och gräddas c:a 10 min
    6. Där efter fylls formen med köttblandningen och sedan sparrisstuvningen.
    7. Grädda i 30 min
    8. Lycka till och smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guns 12 oktober 2010

    2 -4 vitlökslklyftor i stuvningen också eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben