Fetagratinerad grönsakslasagne

Serverar: 4-5 portioner

God vegetarisk lasagne med mycket grönt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 2 paprikor
  • 1½ riven morot
  • 2 msk olivolja
  • 1½ burkar krossade tomater, á 400 g
  • 1 krm socker
  • Paprikakrydda
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Örter
  • 12 lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • Béchamelsås
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka lök och vitlök. Skär svamp och paprika i bitar. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs grönsakerna ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och socker. Låt koka ca 10 minuter. Smaksätt med kryddor och örter.
    3. Smält smöret till béchamelsåsen och vispa i mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget. Låt puttra 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
    4. Varva sås, grönsaksröra och plattor i en ugnssäker form. Börja med sås, sedan grönsaker följt av plattor och så sås igen. Sedan ett lager grönsaker följt av plattor, sås o s v. Avsluta med ett lager sås och toppa med fetaosten smulad i bitar.
    5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter beroende på vilka pastaplattor du använder, kolla på förpackningen.
    6. Låt gärna svalna lite före serveringen. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben