Fetaost & basilikafylld fläskfilé med färskpotatissallad

Det här är en riktig festmåltid...som du bjuder på...

Ingredienser

  • ca 500 g Scan fläskfilé
  • 100 g fetaost tärnad
  • 75 g, 1 påse Santa Maria marinad - Smokey Honey
  • 8 basilikablad
  • Vinägrett
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • Potatissallad
  • 600 g färskpotatis kokt ljummen halverad
  • 1 rödlök skivad eller klyftad
  • 15-20 svarta oliver, t.ex. kalamata
  • 8 röda cocktailtomater halverade
  • 8 gula cocktailtomater halverade
  • ½ dl gräslök grovt skuren
  • Servering
  • 1 kruka romansallad
  • Instruktioner

    1. Dela fläskfilén i 4 bitar.
    2. Gör ett hål genom varje filé med en vass kniv. Fördela fetaosten och basilikabladen i hålet.
    3. Lägg köttet i en plastpåse, häll över marinaden och låt marinera i 1-2 timmar.
    4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Blanda ingredienserna till potatissalladen i en större skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar.
    5. Grilla köttet på en medelvarm grill ca 7 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 65°C. Vänd köttet flera gånger under grillningen. Skär fläskfilen i skivor och servera med potatissallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulliz86 4 februari 2010

    Fastnade för ditt recept! Verkar super gott! En fråga, när man ska fördela osten och basilikan i fläskfilen, ha du skärt fläskfilen i bitar då? Och gör sedan hålet och lägger i det där?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben