Fyllningen gör att det blir matigare och får en god kryddig sälta. Självklart kan du tillsätta andra kryddor också för att få en variation på brödet.
Goda bullar som passar bra på buffébordet och på picknicken.
Ingredienser
25 g jäst
3 dl ljummet vatten, 37 grader
1 msk olivolja
1 tsk salt
7 ½-8 dl vetemjöl
150 g fetaost
2 msk hackad färsk basilika
Instruktioner
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och större delen av mjölet. arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut dem till rektanglar, ca 30x20 cm.
Strö över smulad fetaost och hackad basilika. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär varje rulle i 8 bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.