Fetaostfylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Låter gott.

Ingredienser

  • 400 g fläskfiléer
  • 250 g fetaost 40+
  • 1 msk färsk Legro timjan
  • 1/2 msk honung
  • 2 knivsudd peppar
  • 3 msk crème fraiche 18%
  • Havssalt
  • Tillbehör
  • 4 dl basmatiris
  • 1/2 l vatten
  • Instruktioner

    1. Skär en djup, längsgående skåra i varje köttbit. Låt fetaosten rinna av och mosa den sedan med hackad timjan, honungen, och peppar.
    2. Koka ris.
    3. Tillsätt cream fraichen och rör den till en krämig massa. Fördela ca 2/3 av fyllningen i skåran på bitarna. Fäst ihop med en tandpetare.
    4. Grilla köttet i ca 5-6 min och vänd dem försiktigt så att de blir jämt grillade runt om.
    5. Lägg mot slutet av grillningen på den återstående fyllningen i skårorna. salta och peppra.
    6. Serveras med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben