Fetaostfylld kycklingfilé med olivpotatis

Serverar: 4 portioner

Supergott till bjudningsrätt och vardags!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 100 g fetaost
  • 1/2 dl purjolök , strimlad
  • matolja
  • potatis
  • smör
  • 100 g svarta oliver
  • 100 g gröna oliver
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl bladpersilja
  • Instruktioner

    Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och finhackad persilja till en sås. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Dela kycklingfiléerna på tjockleken alternativt banka ut dem och fyll dem med blandningen, rulla ihop och fäst med tandpetare. Skala och tärna potatisen. Hacka oliverna. Stek potatisen gyllenbrun i smör ca 20 minuter, salta och peppra (om du vill ha potatisen riktigt genomstekt, använd kokt potatis som fått kallna!). Blanda i de hackade oliverna. Bryn kycklingfiléerna i lite matolja. Efterstek dem i ugnen i ca 15 minuter. Servera med såsen och den olivstekta potatisen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben