Fetaostpaj med spenat

Serverar: 6 portioner

Supergod matpaj!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 pkt bladspenat, 250 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost i bitar
  • Ca 15 svarta oliver
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk oregano
  • 1 krm riven muskot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Pajskalet: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en stor pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
    3. Fyllningen: Tina spenaten. Hacka löken. Fräs spenat och lök i olivolja. Pressa över vitlöken. Fördela spenat, fetaost och oliver i pajskalet.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben