Fikon Dessert

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 25 minuter

Färska fikon vad kan man mer begära

Ingredienser

  • 1-1 ½ kg färska fikon
  • 100 g smör
  • 1 dl rosenvatten
  • 2 msk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta fikonen, dela dom därefter i 4 delar, men skär inte enda ner, de ska se ut som en blomma som öppnar sig. Ställ dom i en ugnsfast form. Smält smöret, häll i rosenvattnet och kanelen. Häll blandningen över fikonen, mest i den del som är skuren. Grädda i ca 20 minuter.
    2. Servera med vaniljglass (gärna hemmagjord)

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fikon
    Godissugen?? Prova ett fikon, det mättar godissuget! Fikon var en m...

    Unna dig en Panna Cotta!
    Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Pan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben