Fikon- och mascarponepizza med prosciutto

Serverar: 4 portioner

En annorlunda pizza med smak av mild mozzarella, söta fikon och salt prosciutto.

Ingredienser

  • Botten
  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g mozzarella
  • 100 g mascarponeost
  • 4 fikon
  • 100 g pinjenötter
  • Salt
  • Peppar
  • 80 g prosciutto
  • 2 dl rucola
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör tills jästen löst sig. Rör ner salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en deg. Låt den jäsa i 60 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn pizzabotten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred mascarpone i ett jämnt lager på och vik upp kanterna runt om.
    4. Skär mozzarella och fikon i skivor och fördela över. Strö över pinjenötter. Grädda i nedersta delen av ugnen i 20 minuter.
    5. Fördela prosciutto skivor och rucola på pizzan och krydda. Skär i bitar och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben