Fikonmarmelad

Gott

Ingredienser

  • 500 g fikon, torkade
  • 200 g aprikoser, torkade
  • 4 dl vatten, från blötläggningen
  • 1 dl citron, saft av pressad
  • 12 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 fruktpektin, flaska Certo
  • Instruktioner

    1. Blötlägg aprikoser och fikon i rikligt med kallt vatten. Låt ligga minst 8 timmar eller över natten.
    2. Häll av och spara 4 dl av blötläggningsvattnet. Hacka fikon och aprikoser. Sjud fikon och aprikoser med vattnet och citronsaft 20 minuter.
    3. Rör ner socker och kanelstängerna. Koka utan lock 15 minuter. Skumma då och då. Ta av från plattan och rör ner 1 flaska Certo. Rör någon minut. Ta upp kanelstängerna. Önskas starkare kanelsmak kan kanelstängerna följa med i burken. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben