Filégryta med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé i gryta är snabblagat och gott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör el. margarin
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizenaredning
  • 1 dl gröna oliver med pimieonto
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor. Skala och hacka löken och dela champinjonerna.
    2. Låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, grädde och fond, koka ihop i 5 min. Red av med redning och koka i 3 minuter.
    3. Tillsätt halverade oliver och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben