Filippinsk fläskfilé

Serverar: 6 portioner

Gott och enkelt recept som går snabbt att tillaga

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk curry
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 paprikor
  • 1 tsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl grädde fetthalt efter samvete
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 skivade bananer
  • Jordnötter att strö över
  • Instruktioner

    Fräs den hackade löken och curryn med smöret i fettsnål panna. Skiva fläskfilén i tunna skivor och bryn den i pannan. Lägg allt i en gryta. Vispa ihop mjölet med lite av grädden. Slå över grädden och buljongen Skiva paprikorna och tillsätt den tillsammans med ingefäran och vitlöken samt sist bananerna. Koka sakta i 5-10 minuter. Strö över jordnötter vid serveringen eller servera i skål bredvid. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben