Filorulle med fetakräm
Serverar:
4 portioner
Jättegott!
Ingredienser
4 stora ark filodeg
50 g smält smör
Fyllning
200 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citronsaft
1 dl grovhackad persilja
Grovmalen svartpeppar
Ev 1 dl svarta oliver
1 ägg till pensling
2 msk sesamfrön
Instruktioner
Mosa osten och blanda med yoghurt, gärna med mixerstav. Skala och pressa i vitlök. Rör ner citronsaft och persilja. Smaka av med peppar.
Lägg ett degark på en plåt med bakpapper. Pensla med smör. Lägg resten av arken ovanpå, pensla med smör mellan varje ark.
Fördela fyllningen på filodegen och strö över oliverna. Vik in kortsidorna och rulla ihop som en rulltårta. Pensla med ägg. Strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen (200 grader) i ca 20 minuter.
Liknande recept
Vårrullar och het dipsås
4
1
Marockanska cigarrer
20
1
Filorullar
15 min
Bakad sötpotatis med fetakräm och spenatfräs
1 h 5 min
4
Filorullar med köttfärs
Filorullar med skaldjur
30 min
7
Vegetarisk filorulle med ost
4
Filorullar med fetaost och mynta.
40 min
20
Frasiga filorullar med krabba
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!