Filorulle med fetakräm

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 4 stora ark filodeg
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 200 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 dl grovhackad persilja
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ev 1 dl svarta oliver
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Mosa osten och blanda med yoghurt, gärna med mixerstav. Skala och pressa i vitlök. Rör ner citronsaft och persilja. Smaka av med peppar.
    2. Lägg ett degark på en plåt med bakpapper. Pensla med smör. Lägg resten av arken ovanpå, pensla med smör mellan varje ark.
    3. Fördela fyllningen på filodegen och strö över oliverna. Vik in kortsidorna och rulla ihop som en rulltårta. Pensla med ägg. Strö över sesamfrön.
    4. Grädda mitt i ugnen (200 grader) i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben