En härligt god chokladkaka som håller sig saftig länge. Både finhackad och smält choklad ingår bland ingredienserna.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 dl farin
2 dl socker
100 g smält choklad
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 - 75 g hackad choklad
2 1/2 dl mjölk
Instruktioner
- Rör matfett, farin och socker poröst. Tillsätt smält choklad och äggen, ett i sänder. Vispa tills smeten är lätt och luftig. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackad choklad. Rör ned blandningen i smeten. Häll i mjölken och rör tills smeten är väl blandad.
- Häll smeten i en smord, bröad ringform, 1 1/2 l. Grädda i 175° 40 - 50 minuter eller tills kakan lossnar från formen och är torr i mitten då man prövar med sticka.
- Låt kakan vila i formen ett par minuter. Stjälp upp kakan på ett bakgaller och låt den kallna.
- Serverad med litet vispad grädde och skivade jordgubbar, kiwi eller någon annan frukt kan chokladkakan bjudas som dessert.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Brownies
Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...
Antioxidanter!
Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...
Sockerfria recept
Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...
Vilken kaka! Jag använder den som tårtbotten till min födelsedagstårta (har inte smakat den än). Kakan blir hög och luftig och är enkel att göra. Jag har tjuvsmakat på den och den är jättegod! Det var enkelt att skära den i tre delar. Jag fyller den med kaffekräm och chokladgrädde. Det är allt jag ville ha i en tårta. Tack för ett bra recept!