Fina filéer i mustig höstgrya

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Låt kycklingfiléer puttra i öl tillsammans med bl a enbär, bacon och aprikos. Resultatet blir en underbar, värmande höstgryta

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 4 pärllökar eller schalottenlök
  • 140 g bacon i tärningar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 flaska ljust öl
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk torkade enbär
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • ½ påse torkade aprikoser, 100 g
  • ½ påse katrinplommon 100 g
  • Instruktioner

    1. Skala löken och låt lök och bacon puttra samman i en stekpanna några minuter. Ta upp. Smält matfettet och bryn filéerna, salta och peppra. Lägg lök, bacon och filéer i en tjockbottnad gryta. Slå över öl. Tillsätt timjan, enbär och lagerblad, låt puttra ca 20 minuter. Rör ut maizena i vattnet och blanda ner i grytan. Tillsätt aprikos och katrin plommon och låt puttra 10 minuter till.
    2. Klart, lycka till!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben