Fina filéer i mustig höstgrya
Låt kycklingfiléer puttra i öl tillsammans med bl a enbär, bacon och aprikos. Resultatet blir en underbar, värmande höstgryta
Ingredienser
4 kycklingfiléer
salt
peppar
4 pärllökar eller schalottenlök
140 g bacon i tärningar
3 msk smör eller margarin
1 flaska ljust öl
2 tsk timjan
2 tsk torkade enbär
1 lagerblad
2 tsk maizena majsstärkelse
½ påse torkade aprikoser, 100 g
½ påse katrinplommon 100 g
Instruktioner
- Skala löken och låt lök och bacon puttra samman i en stekpanna några minuter. Ta upp.
Smält matfettet och bryn filéerna, salta och peppra.
Lägg lök, bacon och filéer i en tjockbottnad gryta. Slå över öl. Tillsätt timjan, enbär och lagerblad, låt puttra ca 20 minuter. Rör ut maizena i vattnet och blanda ner i grytan. Tillsätt aprikos och katrin plommon och låt puttra 10 minuter till.
- Klart, lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)