Fina fisken som biff

Serverar: 4 portioner

Som pannbiff men med fisk i stället för kött och godare!

Ingredienser

  • 300 g torskfilé
  • 200 g potatis, kokt
  • 1 ägg
  • 25 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 2 msk dill, klippt
  • Stekning
  • 1/2 dl ströbröd
  • Smör
  • Servering
  • Kokt ris
  • 2 dl gröna ärtor
  • Citron
  • Grönsallad
  • Sås
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk Kalles kaviar
  • 2 msk dill, klippt
  • Instruktioner

    Mal fisk och potatis eller hacka ihop i matberedare. Arbeta in resten av ingredienserna och forma stora platta biffar, två per portion. Vänd dem i ströbröd och stek dem gyllenbruna i fettet, ett par minuter per sida. Servera dem nystekta med kokt ris blandat med ärtor. Lägg till citron och grönt. Blanda och klicka på såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 8 september 2010

    OBS! Jag satte dit 400 gram fisk och någon extra potatis men följde receptet sen! Ingen filmjölk hemma men tog matyoghurt i stället *ler* Suveränt gott och detta ska jag göra flera ggr/ kram Bappi

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben