Finsk Korvsoppa med Chili (Makkarasoppa)

Vill gärna veta hur det smakar

Ingredienser

  • 1 korvring (600-800g) helst finskt men det duger med falu av bra kvalité
  • 8 potatis
  • 2 morötter
  • 1 liten palsternacka
  • 10 cm:s bit purjolök
  • 1 msk matolja
  • 1-2 tsk chillipulver
  • Ca. 12 dl vatten
  • ½ köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och grönsaker i tärningar. Skär korven i lagom stora bitar samt purjolöken
    2. Hetta oljan i kastrullen och tillsätt chilipulvert och koka upp det, tillsätt vatten, köttbuljong och rgrönsakerna/rotfrukterna. Koka ca 2 min. Tillsätt potatistärningarna och låt det koka i 10 min, Stek lite lätt korvtärningarna och tillsätt dom och purjolökskivorna i kastrullen. Låt det koka 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben