Finska plättar med vispad grädde och åkerbärssylt

Fick detta hos syrran det var kanongott! Hon fick det i sin tur av någon osv.. Så om det är finskt eller inte det vet jag inte!

Ingredienser

  • 200 g smör el. margarin
  • 6 dl mjölk
  • 2krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 5-6 ägg ägg, beror på stora eller små
  • Servering
  • Grädde, vispad
  • Åkerbärssylt
  • Instruktioner

    1. Koka upp matfett och mjölk, tillsätt salt och mjöl, rör tills smeten släpper bunken.
    2. Låt smeten svalna. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör en mellan varje ägg.
    3. Sätt ugnen på 225 grader, lägg en dryg matsked smet till varje plätta (20 st på varje plåt.) Grädda resterande på samma sätt.
    4. Bjud plättaarna ljumma med åkerbärssylt och vispad grädde!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben