Finskuren kalvfilé med rösti

Serverar: 4 portioner

Kalvfilé, som kan bytas ut mot fläskfilé, finstrimlad i krämig sås med en gyllenstekt rösti.

Ingredienser

  • 400 g kalv- eller fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • Smör att steka i
  • 10 färska champinjoner, skivade eller kvartade
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Rösti
  • 400 g halvkokt potatis
  • Olja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Koka potatisarna med skalet på i en gryta med lättsaltat vatten. Låt dem inte bli helt färdigkokta.
    3. Skala potatisarna och riv dem grovt.
    4. Forma plättar av potatisen och stek dem hastigt i en panna med smör och lite olja. Salta och peppra och krydda eventuellt med lite muskot. Vänd dem och låt sedan steka färdigt i ugnen.
    5. Finstrimla köttet. Skala och hacka löken och dela champinjonerna.
    6. Hetta upp en stekpanna och fräs köttet i smör tillsammans med lök och champinjoner.
    7. Pudra med mjöl och slå över vin och grädde. Låt koka i 10 minuter och smaksätt med salt och peppar.
    8. Servera kalvfilén tillsammans med röstin och eventuellt gelé.
    9. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    45 min
    2

    Kommentarer (1)

    Heisjo 1 februari 2009

    Röstin var jättegod, dock lite svårt att vända den utan att den faller i bitar. Men grytan fick smaksättas med flertalet andra ingredienser för att den skulle smaka något, den var enligt mina smaklökar inte alls god till en början. tyvärr...):-

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben