Fish and chips på abborre

Serverar: 4 portioner

En underbart enkel fiskrätt med stekt abborre som serveras tillsammans med knaprigt friterad potatis, citrondip och grönsaker.

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé
  • 2 bakpotatisar
  • Olja till friteringen
  • 4 morötter
  • ½ blomkålshuvud
  • 10 små kapris
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Citrondip
  • 1 dl majsolja
  • 1 dl olivolja
  • 2 äggulor
  • Saften och skalet från ½-1 citron
  • 1 msk crème fraiche
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med citrondippen. Vispa ner oljorna droppvis i äggulorna. Vispa till en jämn, emulgerad sås. Smaksätt med citronsaft och citronskal. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
    2. Skala och skiva potatisen tunt. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och lägg ner potatisen. Oljan ska precis täcka potatisskivorna. Potatisen är klar när den flyter upp till ytan, ca 3 minuter. Låt potatisen rinna av på en bit hushållspapper. Täck över med aluminiumfolie och håll dem varma.
    3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skala, ansa och skär morötterna i skivor. Dela blomkålen i buketter. Sänk ner grönsakerna i det kokande vattnet och koka i 8 minuter. Låt grönsakerna rinna av väl och blanda ner kaprisen.
    4. Salta och peppra abborrfiléerna. Hetta upp matfettet i stekpannan och stek filéerna 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp fisken tillsammans med potatis, grönsaker och citrondip. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben