Fish and chips på abborre
En underbart enkel fiskrätt med stekt abborre som serveras tillsammans med knaprigt friterad potatis, citrondip och grönsaker.
Ingredienser
600 g abborrfilé
2 bakpotatisar
Olja till friteringen
4 morötter
½ blomkålshuvud
10 små kapris
2 msk smör eller margarin
Salt
Peppar
Citrondip
1 dl majsolja
1 dl olivolja
2 äggulor
Saften och skalet från ½-1 citron
1 msk crème fraiche
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Börja med citrondippen. Vispa ner oljorna droppvis i äggulorna. Vispa till en jämn, emulgerad sås. Smaksätt med citronsaft och citronskal. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva potatisen tunt. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och lägg ner potatisen. Oljan ska precis täcka potatisskivorna. Potatisen är klar när den flyter upp till ytan, ca 3 minuter. Låt potatisen rinna av på en bit hushållspapper. Täck över med aluminiumfolie och håll dem varma.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skala, ansa och skär morötterna i skivor. Dela blomkålen i buketter. Sänk ner grönsakerna i det kokande vattnet och koka i 8 minuter. Låt grönsakerna rinna av väl och blanda ner kaprisen.
- Salta och peppra abborrfiléerna. Hetta upp matfettet i stekpannan och stek filéerna 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp fisken tillsammans med potatis, grönsaker och citrondip. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)