Fishcakes med Västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Använd säsongens fisk, färsk är att föredra men fryst går också bra. Pak choy är en mangoldliknande grönsak med vita stjälkar och gröna blad. Servera som förrätt eller som varmrätt tillsammans med ris.

Ingredienser

  • 700 g fiskfilé, benfri
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1–2 dl Västerbottensost, riven
  • 100 g haricots verts, finstrimlade
  • 4 vårlökar, finstrimlad
  • 1/2 röd chilifrukt, finhackad
  • Smör till stekning
  • 3 dl cornflakes, krossade
  • Wokad pak choy
  • 6 pak choy, halverade (alt mangold, kinakål eller
  • spenat)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Flingsalt
  • Dipsås
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 piri-piri, hackad
  • 1 vårlök, hackad
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i några bitar och lägg i mixer. Salta och peppra. Mixa några varv, tillsätt grädde och kör smeten tills den är nästan slät.
    2. Blanda ner ost, bönor, vårlök och chili. Forma till ca 14 små biffar med lätt fuktade händer, lägg dem på en lätt fuktad tallrik eller plastfilm så att de inte fastnar.
    3. Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen. Vänd biffarna i cornflakes och stek dem gyllene i smör, ca 1 minut per sida.
    4. Woka pak choy hastigt i olja, krydda med vitlök och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben