Fishfingers med citronmajonnäs

Serverar: 4 portioner

En härligt god rätt av frasiga fiskpinnar och en syrlig citronmajonnäs.

Ingredienser

  • 500 g fryst sej eller kolja i block
  • 1-2 ägg
  • 1 dl dinkelsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl västerbottensost
  • 2 dl polentagryn
  • 1 msk rapsolja och smör
  • Saften av 1 citron
  • Citronmajonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt
  • Lite kajennpeppar (kan uteslutas)
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl hackad gräslök eller annat kryddgrönt (kan uteslutas)
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Potatis (om det är en huvudrätt)
  • Instruktioner

    1. Gör först majonnäsen. Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser utom olja och kryddgrönt i en mixer och kör i någon minut. Minska hastigheten på mixern och droppa försiktigt i olivolja medan mixern är igång. Häll sedan i rapsoljan i en tunn stråle tills majonnäsen blir tjock och glansig. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt kryddgrönt. Låt majonnäsen stå kallt till servering.
    2. Tina fisken lätt och skär den i tunna skivor, ca 1 cm. Vispa upp ägg i en skål. Blanda dinkelsikt och salt i en annan skål. Blanda västerbottensost och polenta i ytterligare en skål. Panera fiskbitarna genom att först vända dem i mjöl, sedan i ägg och sist i polentablandningen.
    3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör och stek fiskbitarna gyllenbruna, ca 3 minuter. Pressa citron över och ät direkt. Servera med citronmajonnäsen och grönsallad. Äter du den här rätten till huvudrätt så tillsätt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben