Fisk á la fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel god fisk till vardags.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 400 g färsk eller tinad fiskfilé
  • 3-4 tsk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 2-3 krm örtsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Dill, finklippt
  • 2 krm dragon
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl fraiche
  • 1 dl ost, riven
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200ºC. Smörj en ugnssäker form. Hacka löken fint. Fördela löken på bottnen av formen. Lägg fisken ovanpå. Pressa citronsaft över och häll på vattnet. Krydda med örtsalt, peppar, dill och dragon. Blanda fraiche med mjölken och häll det över fisken. Strö över riven ost. Ställ formen på mittfalsen i ugnen och gratinera tills fisken har blivit färdig och osten har en fin gyllenbrun färg, ca 15 – 20 minuter. Servera med potatis, kokta morötter och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    chko0400 7 februari 2009

    Hur mycket mjölk ska man ha då? det står inte på ingredienslistan...

    sebbemorsa 4 december 2009

    jo, det står 1 dl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben