Fisk i äggsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En klar favorit hemma hos oss.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 dl spad
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ msk mjöl
  • ½ fiskbuljongtärning
  • Dill
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Koka äggen. Koka fisken med salt, vitpeppar, lagerblad och kryddpepparkorn. Sila spadet och lägg fisken i en karott.
    2. Blanda 2 dl spad och 3 dl grädde och koka upp. Gör en redning av 1 dl vatten 1,5 msk mjöl, häll över i såsen.
    3. Tillsätt en halv fiskbuljontärning. Smaka av med salt, vitpeppar och dill. Häll över såsen i karotten med fisken. Hacka äggen och häll över i karotten. Servera med kokt potatis och rårivna morötter.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben