Fisk i champinjon och kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och gott.

Ingredienser

  • 400 g alaska pollock eller annan vit fisk
  • 100 g kantareller i bitar
  • 2 påsar champinjonsoppa, blå band
  • 4 msk torkad eller färsk gräslök
  • 1 burk munggroddar
  • 1/2 dl riven ost
  • 1 msk margarin
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och lägg i fisken i en panna med hög kant så att såsen kan få plats. Salta, peppra och strö över den hackade gräslöken. Lägg i de skivade kantarellerna.
    2. Blanda såsen som det står på förpackningen och häll över fisken. Tillsätt munggroddarna och mjölken. Låt koka ihop en stund och strö sedan över osten.
    3. Servera med kokt potatis och rivna morötter.
    4. Går lika bra att göra i ugn om så önskas. Men blanda då ihop alla ingredienser innan den stoppas in.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Mika123 8 september 2010

    Är munggroddar detsamma som mungbönsgroddar? Jag groddar själv, hur mycket innehåller en burk munggroddar. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben