Fisk i citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En enkel rätt som till stor del sköter sig själv. Fisken kan man variera efter pris, smak och miljöansvar.

Ingredienser

  • 1 fiskblock (400 g)
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl mjölk ( eller grädde - grädd+mjölkblandning)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 200 g broccoli
  • Ev 1 skivad tomat
  • Instruktioner

    1. Lägg fiskblocket i en eldfast form.
    2. Salta, pressa över saften av en citron och häll på ca 1/2 dl vatten.
    3. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in ugnen.
    4. Temperatuen ska vara 200 -225 grader. Låt fisken bli vit. ( Det tar ca 25 min)
    5. Vispa ihop mjölk, salt och vetemjöl i en kastrull. Häll i spadet som bildats i fiskformen.
    6. Låt allt koka ihop till en sås.Lägg broccolin runt fisken i formen. Häll över såsen. Lägg ev. över tomatskivor.
    7. Ställ in gratängen i 250 grader 5 -8 min. ( Såsen ska få lite ljusbrun färg.) Servera med kokt ( ev pressad) potatis.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben